Dragspelskurs Online


Det här är en internetkurs där du får lära dig grunderna i att spela dragspel och som ger dig ett nytt intresse. Du kommer att upptäcka glädjen med att spela ett instrument. Det är videokurser med tillhörande notmaterial, som allt finns online, som du lär dig parallellt. Vill man försöka gå igenom kurserna utan notmaterial så går det också bra. Då bokar man bara en kurs utan bok.


  • Sex lektioner - på ca 15 minuter per lektion (man kan titta på dem om och om igen för att lära sig grundligt)
  • Tre steg - Grundkurs, Fortsättning 1 och Fortsättning 2. (köp en kurs eller hoppa in på vilket steg man vill)
  • Kurserna är utformade både för knappdragspel och pianodragspel. (Du väljer det som passar dig bäst)


Pris dragspelskurs online & notbok: 340 kr (+frakt)

Pris endast onlinekurs: 120 kr

Tillgång till dragspelslektionerna under 4 månader


Inloggning till lektionerna kommer normalt per mail inom 24 timmar och böcker via Postnord inom 2-4 arbetsdagar.

För att kunna tillgodogöra sig hela kursen bör man ha ett dragspel som har minst 42 basknappar.

Dragspelskurs - Nybörjare  

Vi alla är eller har varit nybörjare dragspel. Vi har erfarenheten och tagit fram specialanpassade kurser i dragspel för nybörjare. I denna grundkurs lär vi oss de första stegen i hur man spelar dragspel. Vi går igenom tonerna C-C i diskanten och lär oss börja spela med båda händerna. Boka din dragspel kurs idag eller logga in för att komma igång direkt.

Dragspelskurs - Fortsättning 1

Första steget från nybörjare till de lite mer avancerade nivån av dragspel. Vi har erfarenheten och vi har tagit fram specialanpassade kurser för en fortsättning del 1. I den första fortsättningskursen lär du dej fler toner, att spela växelbas, att även spela moll och septim i basen. Efter denna kan du spela ganska bra med båda händerna.

Dragspelskurs - Fortsättning 2

I kursen Fortsättning 2 applicerar vi och tar med oss vår tidigare lära för att kunna ta nästa steg i instrumentet dragspeI den andra fortsättningskursen lär du dej fler toner, att spela en annan typ av växelbas och lite annat. Efter denna kan du spela ännu bättre med båda händerna och har lärt dig grunderna till att spela dragspel.

Temalektioner i dragspel

Är Temakurser något för dig? Här finns skräddarsydda temakurser för dragspel. Allt ifrån gehör till att jobba på olika tips och trix. Alla temakurserna kostar 220:-/kurs inkl kurshäfte. Fraktkostnad (Postnords portokostnad) tillkommer på alla beställningar. Inloggning till lektionerna kommer normalt per mail inom 24 timmar och böcker och häften via Postnord inom 2-4 arbetsdagar.


Just nu finns kurserna:

  • Hur ska det låta? 
  • Använd basen
  • Grundläggande arrangering
  • Jobba på ackord
  • Improvisera mera
  • Tips och trix 1


Man har tillgång till lektionerna under fyra månader.